Having problems with your 2005 Pontiac Grand Prix ?

Replaced the trans filter about a week ago. 100K

\015 Replaced the trans filter about a week ago. 100K miles. Was working fine. Just started trying to slip when changing gears. Fluid level is good.\015 Posted / edited by AnonymousUser on : 15-01-2018

Answers :

Sticky valve in the trany... they have a conditioner for this problem./......you pour it in and in 2 days u should notice a difference make sure you get tranny conditioner.. nothig else
Repair Help & Product Troubleshooting for 2005 Pontiac Grand Prix

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

Transmission slipping About a week ago About a week ago, my wifes 2005 Nissan Pathfinder overheated. Took into the shop and they had to replace the radiator because trans fluid had leaked into the radiator through the trans cooler which is in the radiator. I was told they did numerous flushings to get everything cleaned out and also that the transmission looked fine and there was no concern of the coolant going back the other way and entering the transmission. Trans fluid and filter were changed


My maxima uses only Matic K fluid. & I think another dealer put the wrong one druing service but no way to prove it. But it's 100% your transmission. I've been complaing since i got my maxima in 05 brand new. within 5000 miles I was complaing its ... 2005 Nissan Pathfinder

I have a 1999 Dodge ram 4x4. I just removed the trans last week, to replace to front seal. I also replace the filter and fluid, with atf+4. Now i have an intermettent problem of it not coming out of 1st gear. I have been told to check and/or replace the Gov, Press. switch, and the Gov.Pressure Solenoid. However i was also told that Dodge has not installed those components on there Trans. for a long time. My question is does my truck have it on there, and where are they located. It is a 5.9 liter


On a 47REtrans if it has a pressure controll module on it it will b above the manual lever selector and bolts to the side of transmission case. the older 45,46RE units have the governer and transducer solonoids in the pan over on the passenger side o ... 1999 Dodge Ram

Replaced the trans filter about a week ago. 100K


Sticky valve in the trany... they have a conditioner for this problem./......you pour it in and in 2 days u should notice a difference make sure you get tranny conditioner.. nothig else ... 2005 Pontiac Grand Prix

1999 pontiac trans am 5.7 engine, automatic. 3rd and 4th gear do not kick in, only work in first ,second, and reverse, I posted this problem last week and I was told to replace transmission shift solenoide, because the fault code was P0756, I replaced the shift solenoides already,( 3 total,)one that goes on front (driver side) and 2 in the rear of the transmission, all of them go inside the transmission, also replaced transmission oil filter, and still doing the same thing with the difference th


You have a transmission internal loss of pressure most likely or the wiring harness to the trans is defective, did u do a pin out test to make sure that a connection exists to the transmission control module? this requires a ... 1999 Pontiac Firebird

I need someone better than me! 1997 honda passport, 3.2 auto. car has had starting and driving problems. When put into drive gears, it fell on its face i changed the trans filter and fluid and wham, it ran fine all day yesterday. this morning it would not start. has spark and good fuel pressure. I replaced the fuel pump, filter and pressure regulator last week, also intake gaskets. just now it still would not start and the fuel gauge showed empty, and it has a half tank. low fuel light is blink


Try sticking a can of petrol in just to satisfy me then try again and see what happens ,wouldnt be first time er indoors has crept out on the razzle and took a fella out whilst iam working ,dont mind that as it saves me another boring chore,but hey , ... Isuzu Rodeo

My 1994 buick park ave's transmission started slipping and finally quit pulling..after cutting the motor off for a few minutes it would pull again. I replaced the trans filter and that solved the problem for about 3 weeks . Now I only have 1st, 2nd, and Reverse. 3rd tries to but wont fully engage and I suspect the shift control module. I unplugged the one on top of the trans while running and shut the car off. let it set for about 20 minutes and plugged it back in and it shifted right for about


... 1994 Buick Park Avenue

The car is stalling alot lately. Last week I had the fuel filter replaced but now it still stalls. The battery is a year old and just about every part has been replaced. What else needs to be checked? The mechanic says it a good care with a good engine and trans.


Stalls when gas is added? Stalls when sitting? Stalls at high speed? Not enuff info. ... Oldsmobile Delta 88

My 1994 buick park ave's transmission started slipping and finally quit pulling..after cutting the motor off for a few minutes it would pull again. I replaced the trans filter and that solved the problem for about 3 weeks . Now I only have 1st, 2nd, and Reverse. 3rd tries to but wont fully engage and I suspect the shift control module. I unplugged the one on top of the trans while running and shut the car off. let it set for about 20 minutes and plugged it back in and it shifted right for about


... 1994 Buick Park Avenue

Last few week my starex is in top contion. PMS indicates that the fuel filter must be replaced so just replaced my dirty fuel filter last week, after replacement its noticed in hard restarting for almost 1 day used. For the second day in the morning I started my Starex CRDI 2005 model and won't start until now but if in push starting it will start. What are the posssible defects since the fuel filter had been replaced with new one? I pump the fuel filter pump just to removed the air bubbles, the


... Hyundai Tucson

When I reach 65 mph in my 1994 ford explorer,I lose all power.When I push the gas pedal,it barely revs.When it gets to about 20mph,it picks back up like nothing was wrong.But if I reach 65,it happens again.Have replaced back cat convertor,fuel pump,fuel filter,O2 sensor,plugs and wires,oil change,new battery,new gas lines and the trans has been rebuilt twice.It has been in 2 shops both for over a week being diagnostic tested.They have checked sensors as well.PLEASE HELP.


... Cars & Trucks

I have a 1997 Chrysler LHS with a 3.5 automatic trans. Last week it just stoped. It will crank over but will not start. So far I've replaced the fuel pump and filter and the coil pack and still nothing. I figured that fuel spark crank = running enging. any help would be great thanks


Hi,\015\012\015\012Other than the ignition system, you may also want to check your alarm, security and immobilzer as those by their very nature and purpose will cause no spark/no start. Try checking the various connec ... Chrysler LHS

I just replaced the trans in my 99 durango for the second time in a week it drove great for the first 50 miles then it loses all the gears fluid smells burnt New fluid filter cooler and lines can't figure it out please help


Could it be possible the coolant lines are reversed not allowing the trans fluid to reach the cooler? The pressure line from the trans pump can easily be identified by taking it loose and directing the fluid into a container. ... Cars & Trucks

I have an '87 300zx non-turbo manual trans. I have had it only a week. After about 4 days there seems to be a ton of excess air coming from the engine. It sounds a lot like a massive trailer truck. The noise is consistent. It's there everytime I drive the car. Sometimes it's high-pitched. I've gotten the fuel filter replaced and a full service oil change. I checked under the hood and everything is in good order. Any thoughts? Please!?


There sounds to be a massive vacuum leak, check all hoses coming off the intake manifold rap your hand around each one to see if the leak gets lower this will help you find it. this is what i think the noise is. ... Cars & Trucks

I have a 986 300ZX turbo and the car will move when i start it but, when it gets warm it wont engage. the car sat for awhile before running it again, it ran fine for a few weeks than it started to do this. do you think the trans filter should be replaced? does it even have one ?


There could be some sticking valves in the valve body change the fluid and add some lucas additive ... 1986 Nissan 300ZX

1985 toyota r22 pickup(manual trans.) when i get on freeway and get up to about 45mph, in 3rd gear, the engine starts to bog down and i can not go any faster. it sat for 4 years with gas in tank. I have put sea foam in gas tank and filled it up with new gas, but the old gas was never drained. been driving it for a few weeks and problem does not get any better. replaced plugs, distributor, air filter, and oil change. please help.


The problem may be the gas that sat in the carburator. Gas goes bad faster in smaller quantities. Have a look inside to see if you have "gummed" up passages, or jets. Don't forget to change the fuel filter.\015\012Good luck. (I have an 89, and ... 1985 Toyota Pickup

94 C1500 5.7L automatic trans 150K miles. Recently bought. Has always had an intermittant low idle that lasts a few seconds and goes away.Two weeks ago, I filled up gas tank. Cranked truck, tried to pull away from the station, it stalled and quit running, then wouldn't crank. Towed home replaced fuel pump and filter. OK for a few days. Went for a drive stalled in parking lot and wouldn't crank.Squirted starting fluid into the throttle body and it fired right up. I headed home and it quit twice o


Even though it is a new pump it doesnt mean that it is putting out the correct pressure the fuel pressure for your truck should be between 9 and 13 lbs... do you have a check engine light on? ... 1994 Chevrolet C1500

2001 Dodge Grand Caravan ES 3.8L AWD; 152K miles; Had leaking solenoid pack replaced with brand new (Bosch?) unit in March (along with new trans fluid--proper type as always--and filter). A couple of weeks ago CEL came on checking codes with my $35 handheld ODB scanner showed various TCM codes. Was not able to clear with scanner, so I disconnected battery for 1 hour. CEL cleared for about 5 miles, then light cam back on. Rescanned and got P0740; cleared CEL w/scanner fine but code persist


P0740 Torque Converter Clutch Circuit Malfunction\015\012Driving the vehicle with this problem and not attending to it asap may cause further damage. When you feel a problem and or see the engine light on, use your head wisely and have a reputa ... Dodge Grand Caravan

Just replaced my dirty fuel filter last week, after replacement its noticed in hard restarting for almost 1 day used. For the second day in the morning I started my Starex CRDI 2005 model and won't start until now. What are the posssible defects since the fuel filter had been replaced with new one? I pump the fuel filter pump just to removed the air bubbles, It has been successful, there's a fuel going to fuel pump.Please help of what are the specific defects with my crdi engine. Your assistance


Well if the fuel filter was plugged it has already caused damage to the fuel pump, first thing you need to do is check to see how much pressure is getting to the fuel rail, then check the volume, if this is all ok then you may have a dirty injector.. ... Hyundai Tucson

Gasoline contaminated I have a 74 Super Beetle and just replaced the carburator with a new one. Soon after the car would not idle and surged going down the road. Took it back to mechanic who found a speck of dirt in a jet and small particles in the filter. Cleaned out the dirt and changed filter. After about two weeks I have the same problem. Wont idle and see black dirt? specks in filter. Where could they be coming from and how do they get thru the filter? What should i do, new tank? Replace al


You need to remove the fuel tank and have it cleaned, radiator shops can do this. ... Volkswagen Beetle

I have a 2002 Jeep Grand Cherokee Sport 2WD that I am having some problems with. It first started with the overdrive kicking off and the trans not shifting properly. When taken to my normal mechanic the check engine light code was the torque converter solenoid. We have since replaced the sensor trans fluid and filter. There were no signs os trans damage when changed. Fluid was clean and not burnt and filter was clean as well. Had the light reset and now the overdirve hs turned off again an


MOST JEEPS HAVE PROBLEMS WITH THE GOVERNOR PRESSURE SENSOR.IT CONTROL SHIFTING VALVES 1- 2 -3 AND OVERDRIVE. ... Jeep Grand Cherokee

I have a 2003 ford focus 2.0 sohc. the trans has been replaced with a used trans. new trans shifts fine in drive but when put in 1st gear does not move. i replaced filter and cleaned shift solenoids. what might it be?


... 2003 Ford Focus

I'm getting code po894 for my 09 chevy express van 6.0L. Engine light is on and transmission jerks when going from 1st to 2nd gear, but only when engine warms up a little. Doesn't happen when I first turn on the vehicle. I had the trans fluid and filter replaced. Mechanic shop said that transmission computer needed to be replaced. Checked online and found that it might be possible TPS sensor or TCC solenoid, but nothing on trans computer. Is it possible that computer needs to be replaced or is i


... 2009 Chevrolet Express

Trans seal leaks after replacing seals three times and output shafts twice. Originally the cv shaft boot had went bad. I replaced shaft only and did a 3X3 fluid change. Two to three weeks later noticed fliud leaking from seal area. Changed seal that was torn. One or two weeks later noticed fluid again. Have replaced seal two more times and another new shaft, and still have fliud that apears to be coming from seal. Any help would be Greatly Appreciated.


... 1999 Acura CL

I have a 1994 chrysler concorde and in very cold weather it won't start. I have had the fuel pump replaced and the gas filter replaced. It worked for a week and now it still wont start. Is there


... 1994 Chrysler Concorde

Hesitation i have a 1993 suburban w/ a 350. i replaced the plugs .035 gap, cap, rotor, air filter, fuel filter, and did a thorough cleaning of the throttle body. the wires stayed but they are only a year old and i may use the suburban once a week or less. even though i made the replacements i still have a hesitation once the vehicle is at opperating temp. can anyone give assistance.


Remove the vaccume line to the EGR valve and see if it still does it. It may be a bad EGR valve. ... 1993 GMC Sierra
  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || www.carrestorationshop.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 2.5180 seconds