Having problems with your 2000 Daewoo Lanos ?

Where is the map sensor plug into?? - 2000 Daewoo Lanos

Posted / edited by AnonymousUser on : 15-01-2018

Answers :

Sorry, I didn't have a picture the first time. Now I found one. Does this help?
\015\012
\015\012
83b4066.jpg
I have a daewoo lanos bought in 1998 as new the last 3 years it has had a fault with the revs going over the 2000 range 2 years ago i had the throttle body replaced and that seemed to have cured it until last year when it started again then my clutch went had that replaced and it cured the revs but now it has started again i have checked this site and it says about replacing the MAP Sensor but being abit scared of touching it incase it causes anymore problems and i need my car to get to work and back and was wondering if you had any ideas??
Repair Help & Product Troubleshooting for 2000 Daewoo Lanos

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

Where is the map sensor plug into?? - 2000 Daewoo Lanos


Sorry, I didn't have a picture the first time. Now I found one. Does this help?\015\012\015\012 ... 2000 Daewoo Lanos

Hesitates after driving for awhile. Acts like it isnt getting enough fuel. I cleaned the 0-2 sensor, replaced thermostate, map sensor and spark plugs. When I am at a stop sign it acts like it is going to die. When put on puter it reads high input 0-2 sensor. 2000 cherokee jeep


You cant clean oxygen sensors, they need to be replaced, Also, remove your IAC and clean it out. ... 2000 Jeep Cherokee

Where is the MAP sensor on a daewoo lanos? - 2000 Daewoo Lanos


MAP sensor is usually screwed onto the firewall in the back of the engine compartment near the middle. It has a small vacuum hose coming out and going to the engine intake manifold. It also has a 3 wire electrical connector on it. Please let me kn ... 2000 Daewoo Lanos

Daewoo Lanos 2001 CAM Y MAP Sensor


... Daewoo Lanos

I have a 1990 GMC Z71 4X4 with a 350 TBI 217K my problem that I cannot figure out is after giving the truck new plugs, wires, cap, rotor, coil, TPS and vac. line, O2, Map sensor and vac. line, air cleaner gasket, fuel filter--NO EGR on motor.. The truck just doesn't want to go once it hits second and will burp through the TBI leaving the truck with very little power getting to speed. Had timing check by a local and said it was off 3- degrees, returned it back to 0, and truck ran worse. I can hea


Yes use a cable comalong. as for you motor can you hear the vavles rattling with that many miles ur heads may be getting bad if the vavles don't open enough i could see it not running right ... 1990 GMC C1500

1999 Daewoo Lanos SX is not idling properly even after I canges the MAP and the Throttle position sensors, what could be wrong?


Go back to basics\015\012do cylinder compression test, dry and wet\015\012if compressions 25 psi lower than another one this can cause rough idle(valves leaking)\015\012should be 150-180 psi any lower engine wear.\015\012check ... 1999 Daewoo Lanos

Ive got a Daewoo lanos 2000 model that was working great till it got parked in a garage for 8 months. oil and fuel has been replaced, spark plugs and battery all good. wont run. the most success we've had is when the mechanic taking a look at it sprayed some deodorant down the air intake and it started and idled for a while before cutting out. we reckon it might have something to do with the fuel not getting where its supposed to. fuel pump works fine though. maybe computer sensors? Any ideas?


Change all the filters and sitting that long, I would check al the sensors. Take off the connections and spray them with WD 40. Check the feul line and the injectors. If it has a carburator, open the top of the carburator and clean out the jets. Make ... 2000 Daewoo Lanos

Engine is running like a plug wire is off -codes say map sensor, crk sensor, vacuum leak - did not shift into high quite right for two weeks leading up to this - plugs, wires ok - where is map sensor and crk sensor. thank you Greg w.


These sensors are in you vacume lines. You can tell which ones because they are thin black hoses with mulitple extensions on them. You are looking for components with electrical wiring running form the hoses to the vehicles "brain". ... 2006 Isuzu i-280

Map sensor Okay, I know what the map sensor is now. There is also a diagram under the hood that shows vacuum hose routing, and it shows map on the right front fender, but I didn't know what it was. (My truck runs and idles, but when I start to gain a little speed, it keeps cutting out). I unplugged the map sensor like you said to, and it slows way down, and then surges up and down. When I plug it back in, it runs normal again. You said earlier that if there were any changes when I unplugged it,


That is not a map sensor(mass air flow) it is a barometric switch also know as a mps(manifold pressure sensor) if your vehicle idles fine but when you try to accelarate. i have a question? is it a throttle body or a carburator type fuel system? ... 1990 Ford F150

93 Dodge Dakota 5.2 issuing black smoke and running rough mostly in idle. Sometimes she runs perfect. I unplugged the map sensor and she seemed to run about the same or a little worse and it shuts off when idling which does not happen when map sensor was plugged back in. I took out old plugs which were completely black (powdery black) and replaced with Champion platinum gapped at .35. Thinking it may be a vacumn or timing issue but this is electronic not rotor. am going to try fuel injector clea


If you are running black smoke that usually means there is oil and gas mixing together too rich. You probably have a seal somewhere that is gone in the engine.To fix this try to make the gas mixture a little less (you can change the amoun ... 1993 Dodge Dakota

I HAVE A P0300 OBD CODE I DID A COMPRESSION TEST TO ENGINE AND IT PASS THE TEST,I DID CHECK EGR VALVE,CHANGE SPARK PLUGS,IGNITION WIRES, CAP AND ROTOR, I DID CHECK TPS SENSOR MAF SENSOR,FUEL PRESSURE,AND OXIGEN SENSORSI I FOUND THAT ON BANK 1 BOTH SENSORS (UP STREAM & DOWN STREAM )WORKS NORMALY BUT ON BANK 2 THE SENSOR 1 CHANGE FROM 0 TO 600 MILIVOLTS BUT NO CHANGES FROM RICH TO LEAN &SENSOR 2 HAS 0 MILIVOLTS & NO CHANGES FROM RICH TO LEAN SO I SWICHT SENSOR TO TEST THEM FROM BANK 2 TO BANK 1 AN


... 1997 Nissan Pathfinder

2.5 4 cyl engine Code P0171....Black Soot in the exahaust and water...Black soot on the plugs. I have replaced the catc and muffler, MAP sensor, coolant temp sensor, coil, plugs, wires, dist cap,cleaned all electrical contacts, both O2 sensors..... car starts quickly and runs good. Just gets 8 to 10 mpg. I plugged it into my laptop and the results from several runs on the comp are at the address below. I have more. Looked for leaks with spray nothing found....?? http://picasaweb.goo


Black soot in water? You mean water in the tailpipe or black soot in the coolant in the radiator? Have you tested the manifold air temp sensor and the throttle position sensor? If they were OK, you may just have worn injectors that are allowing a bi ... 1997 Jeep Wrangler

I have abig trouble with my Honda accord 2008 EX-L with 9000 Mls, when the engine at idle the engine not stable and hesitated, there's no trouble codes was detected but when i increase acceleration it will be good. Note, The parts which changed with out eny effect was: Spark plugs coil plugs MAP sensor ECT sensor Air fuel ratio sensor MAF sensor THROTTLE BODY Thanks in advance your advice great helpful for me


Try ur idle air control valve or ur purge valve ... 2008 Honda Accord

Fiat strada 1.6 wont start, unpluged sensor plug on map sensor and car starts , is it rev sensor or map sensor


... Fiat Strada

When I disconect the vaccume line to the map sensor the truck idles, the part is new. It is a 1988 Chevy 1 ton pickup with a 5.7, the problem is that after I pulled a trailor with a car on it the truck died and would not idle, it loses power on take off (falls on it's face) I have replaced Fuel filter, Throtle position sensor, Idle air valve, Map sensor, o2 sensor, and plugs, I checked comprssion and it runs an average 150 through out. I have run out of ideas?


From the information you have supplied......check the fuel pressure......or just change the pump if you have over 150kms or 100 miles.....you will need one soon anyway.You may have low pressure which would account for the "idle with map v ... 1988 Chevrolet C3500

On my crv, the idle goes up and down, but if i unplug the throtle sensor, then plug it back in, then unplug the map sensor and plug it back in the idle will return to normal. but then when you turn th


... 2000 Honda CR-V

I have a 350 1989 k5 I've changed the throttle pos sensor fuel filter temp pos sensor map sensor spark plugs new vacuum lines and the 02 sensor and ignition control module and it still will flood out


Still sounds like you have a vaccum leak still bad and reset the computer remove the Postive cable for 2 min. ... Cars & Trucks

Motor is running rich, hard to start, will not restart after shutdown. I have installed new sparkplugs, wires, cap rotor, coil, injectors, fuel regulator, MAP Sensor, EGR Valve, Temp Sensor and O2 sensor. Plug check after running - #2 & 3 are wet, but look brandnew, all other plugs are wet and have black and sooty. Compression check, 90-95 lbs.


90-95 is to low, is this a 4 cylinder or a 2.8L V6 ? remove the vacuum hose from the fuel pressure regulator and see if there is gas in the vacuum hose if there is replace the regulator again we see them fail all the time on both the 4cy ... 1987 Ford Ranger

94 camry. 2.2 fed emissions. Rough idle. runs great any rpm off idle. have checked timing. vacuum leaks, plugs, spark, removed throttle body and iac and cleaned. removed egr. plugged intake. all with no change. if unplug the map sensor it runs almost perfect. no codes except those created by me unplugging map. swappe map with same part number from known good running car. still same rough idle.


Before we both knock ourselves out with fuel injector testing. Hook up a Digital voltmeter (DVM) to upstream O2 sensor and lets see how she is burning. Remember positive lead of DVM to signal wire and negative lead to ground. Anything above 550 mV i ... 1994 Toyota Camry

I have a 96 f 350 running rich and gas fowling the plugs I changed the map sensor and the o2 sensor just before the cat. converter also changed plugs wires roter and cap. now I was going to change the other o2 sensor but can not find it? and I'm not sure this will help! do you have any ideas and do you know where I can go on line to find diagram?


Ck coolent temp sensor have u put on computer tock codes ... Ford F-350

2002 saab 9.5 2.3 lt turbo the check engine light came on and the car was running rough so plugged in my scanner and got a p106 code map sensor code repaced the map sensor the mass air flow sensor checked for vacum leaks there is none took off the throttle body cleaned it cleaned out the air box replaced dirty air filter and the code will pop up pending right away since weve done the work we have the car is running and idleing really good but the p106 code will not go away any idea


Will your scan tool erase the code. maybe check the( ITA )intake air temperature sensor ... 2002 Saab 9-5

Somedays will idle, run and drive fine. Most days will only start with starting fluid, and once running you have to hold gas down. If you let it idle down it will quit, but when given gas is fine. Have changed distributor cap, rotor button, plugs, plug wires, map sensor, idle-air control sensor, throttle position sensor. New oil, oil filter, intake gasket, air filter. New fuel pump, strainer, and fuel filter. Still the same problem.


Replace the pick up coil in the distributor,this is the problem. ... Chevrolet S 10

Runs poorly(very Rich, stumbles) when map sensor is plugged in, but runs smoother with it unplugged...new map sensor, EGR, TPS, O2, Fuel Pump, timing is right, good vacuum at map, no vacuum leaks,


If it is fuel injected you may have a bad fuel pressure regulator. The regulator is attached to intake manifold with a vacuum hose and the bladder sometimes fails causing gas to be dumped directly into the intake manifold. Only solution is to repla ... 1994 Chevrolet Suburban

1988 s-10 2.8 auto 2wd. Has code for tps low voltage & map sensor low voltage. replaced tps,no change. leave maps sensor unplugged it run somewhat ok. plug in map and idles up to 1000rpm.


Hello! You've actually diagnosed the problem correctly. By stating that the truck will run better with the MAP sensor disconnected, verifies that you have a faulty sensor. Replace the MAP sensor, and you should be back on the road!\015\012 ... 1988 Chevrolet S-10

Put on a new map sensor-4.1litre FWD fleetwood. Runs better without map hooked up but still dies when vac plugged into new map sensor. Barely drives. Any ideas?


Check your catalytic convertor ... 1986 Cadillac Fleetwood
  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || www.carrestorationshop.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 1.9336 seconds