Having problems with your 1999 Pontiac Sunfire ?

Leaking large amounts of oil from what appears to be a sensor in top drivers side of engine. Is this a sensor problem or something more serious? Car has the 2.4L engine.

Posted / edited by AnonymousUser on : 15-01-2018

Answers :

SOUND LIKE ITS THE OIL PRESSURE SENDING UNIT THAT IS LEAKING.
Repair Help & Product Troubleshooting for 1999 Pontiac Sunfire

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

Renault clio 1.2 16v, canister purge valve is clicking when engine is running, when you turn the engine off it keeps on clicking for a few minutes then stops, the engine management light is also on , it says that the fault is the up flow oxygen sensor fault, fitted new sensor still the same,it also said something about a earth fault, I thick there are linked, check out the wiring, I think I have a problem with the earth side with a test light link in to the wring it flashes all the time until th


... Cars & Trucks

Leaking large amounts of oil from what appears to be a sensor in top drivers side of engine. Is this a sensor problem or something more serious? Car has the 2.4L engine.


SOUND LIKE ITS THE OIL PRESSURE SENDING UNIT THAT IS LEAKING. ... 1999 Pontiac Sunfire

I currently own a 99 Blazer, 6cyl 4.3L, 4 door, auto trans. My check engine light is on, and the local shops cant pinpoint the problem, except that cyl 2, 4 and 6 are randomly misfiring. I have changed just about everything: the distributor, cap, and rotors, O2 sensors, crank shaft sensor, coil, spark plugs, plemon gasket, spider fuel injector, and recently had my fuel pump evaluated. Is there something else that could be making the whole left side misfire? The misfiring is making the truck shak


If you not running the OEM cap and rotor that's where your problem may be. The after market cap and rotor is not as heavy as the OEM and when the two screws that hold down the cap to the distributor is tor ... 1999 Chevrolet Blazer

On a 1984 cutlass I am having a problem with the engine performance with the ecm connected. I did a diagnostic and it came back with a code 23. I checked out the engine wiring and found a sensor with the wires ripped out on the connector side. The sensor is on the right side valve cover and has one vacuum line and a 4 wire connector. The map sensor at the auto parts store has a 3 wire connector . So it runs fine at idle and dies upon accelleration. It has a computer controlled carburetor


Egr valve thats my theory,, usually on cutlass go bad,, not a first for me hope this helps!!! ... 1984 Oldsmobile Cutlass

I own a 03 chevy 5.3 liter z71 runs good but loses all throttle response. check engine light comes on and says loss of engine power. i pull over put it in park it has a rough idle. i can push on brake and gas pedal nothing happens i push on gas pedal alone and have a little reponse in rpm. i have changed out my air intake sensor, throttle body, plugs and wires, throttle sensor, and exhaust sensors. None have fixed my problem. Is there something else i can do to fix my problem


... 1996 Chevrolet Cavalier

I have a 2004 Chevrolet Trailblazer that intermittently gets reduced engine power - will go only 20 to 25 miles per hour and check engine light comes on. Supposedly the problem was with 2 sensors one in the gas pedal and the other sensor it communicates with on the engine side. If I turn off the engine and turn it back on to auxiliary power and then pump the gas pedal 3 times, shut off the auxiliary power and restart the engine I then have complete power. Changing the sensors did not correct


I would suggest going to Autozone and getting the codes. The codes will help diagnose the problem. Turning the key on and pumping the gas pedal is resetting the computer. Resetting the computer is going to clear the code temporarily. Until the sensor ... 2004 Chevrolet TrailBlazer

How can engine light codes be found directly? My 1998 Buick LeSabre has presented the engine light, but there are no other indications of a problem. There's plenty of oil, and coolant. Likely it seems the problem may be a MAP gas sensor, but a friend has said that on older vehicles it was possible by some scheme to get the code by using some entries like stepping on the brake with the key in the run position, but the engine not running; then doing something else, and so on, with the engine light


There is a service port under the dash board ,on most Canadian and U.S made vehicles after 1987.\015\012In your case ,there is a scan tool available for most General motors vehicles. O,B.D.II (on board diagnostic).The simpler tool as your fri ... 1998 Buick LeSabre

I own a 2003 Chevrolet Express 3500 cargo van. The check engine light came on and the local hardware store, break out box indicates that the knock sensor circuit is the problem, bank 2. Which side of the engine is bank 2? To change the knock sensor, do I need a special tool? Where is the knock sensor located?


OK, bank2 is the side where the #2 piston is on. Usually its the pasanger side. To be sure open the hood and see which cylinder head is more forward than the other. the cylinder head set back is the bank 2 side. The knock sensor is located on the ... Chevrolet Express

I have a chrysler 2002 3.8L T&C. The radiator fans are not coming on all the time and sometimes the engine gets a little on the warm side. It hasn't overheated yet but we did stop driving it until we get the problem fixed. To fix the problem I first replaced the temperature sensor located on the firewall side of the thermostat. This did not fix the problem. Next I replaced the fan relay located on the steel bumper between the plastic bumper and the radiator. The fan still does not come on


Visually inspect the air conditioner condensor on the front of the radiator as well as any exposed radiator on the front. if it has a large number of embedded bugs this could lower the airflow and allow the vehicle to get warm, a quick fix for this i ... 2002 Chrysler Town & Country

My 2002 x-type will suddenly show the check engine light while I am driving it. It will also tell me the engine is running hot. The side light icon will come on as well. Upon examination under the hood, the engine is found to be cool and running fine. A short to the right headlight was recently fixed in an effort to correct the problem. The headlight now works, the other problems are still there. The sensor that controls temperature has been replaced as well as the battery. None of these things


Advance auto parts has no business handing out any advice based on fault codes received, they are not electronic engine control techs, please give me the fault codes you received so I can look them up and ... 2002 Jaguar X-Type

I have a 99 Plymouth voyager 3.3 flex fuel which stalls constantly on initial take off only. had the crank sensor replaced twice. was previously getting po140 code which is o2 sensor which i havent replaced but every mechanic i talk to says o2 sensor wont cause it to stall like that now i don't have check engine light even the dealership cant find the problem. another mechanic told me its not fuel system problem because it has good pressure for some reason he thinks it could be something in igni


Check your TPS (throttle position sensor) ... 1998 Plymouth Voyager

Engine light came on about 5 days ago, took it to a mechanic who turned light off, but it came back on later that day. went back to mechanic and he plugged his machine up and said a code came up indicating that i needed to have the transmission taken apart to diagnose problem. he asked if i had any problems the car shifting when i drive. and i have not had any problems. he said i could probably wait until something does happen cuz it could just be something as simple as a sensor, etc what do u r


I would consult a good transmission repair shop or a Dealership and get there opinion on the code that is coming up, if there is a real problem, it may be a simple fix, but if let go, it could possibly cause some real damage. Did he give you the code ... 2001 Chrysler LHS

I have a 2007 Yukon. I'm having problems with the sensors. My check engine light keeps coming on and off and when I had a diagnostic check on it it keeps saying that the throttle position sensor is not communicating correctly. And they said they were getting readings that didn't even make sense. They said that the communication between the sensors and the computer was not communicating correctly. Does this sound like an expensive problem or is this something that can be repaired easily??


This is beyond the realm of the do it yourself repair. I would recommend taking it to a GMC dealer and not just any repair shop. They will have the most knowledge and tools to diagnose and repair your problem. It may just be a simple fix such as a ... GMC Yukon

We have a 1999 Isuzu Rodeo that will only fire on 3 cylinders. THe cylinders are all on 1 side and seemed to point at the Powertrain control module as the problem. We changed out the PCM, EGR valve, checked the timing belt, plugs, wires,as well as fuel pump, and also changed the fuel pressure sensor switch. If you disconnect any of the 3 coil packs on the drivers side while it is running the engine continues to run. If you disconnect any of the 3 coil packs on the other side it shuts the engine


Check the coils themselves ... 1999 Isuzu Rodeo

The engine sounds very loud as if there were no muffler, therefore I was told I need to replace the "flex pipe". However I think that the problem is something else, possibly with the valvetrain. When you listen to the engine, this sound only comes from the back side of the engine. I have videos showing the problem. Hope this helps. http://www.youtube.com/watch?v=MYlQPFRuT-A http://www.youtube.com/watch?v=rdOE563FZxs


The flex pipe is located towards the rear of the engine, under the vehicle. It will be very obvious, you mentioned it was loud as if missing the muffler and coming from the rear of the engine. That sounds like a flex pipe and/or front pipe problem. ... Hyundai Sonata

PLEASE HELP, I HAVE A 2003 350Z. WE INSTALLED A USED ENGINE. RAN BEFORE. WILL NOT START. NO SPARK WHEN CRANK SENSOR IS CONNECTED. TRYS WITH DISCONNECTED. RAN COMPRESSION CHECK LOWER ON PASS. SIDE. SNAP ON SCANNER WILL NOT SEE ANY FAULTS. FUEL PRESSURE GOOD, PROBLEM APPEARS TO BE TIMING? SCANNER READS ENGINE RPM. ANY IDEAS. WHY DOES IT LOOSE SPARK WHEN CRANK SENSOR IS CONNECTED. DID TRY A DIFFERENT SENSOR.


Think you need to have the factory immobiliser reset ,dealer only ... 2004 Nissan 350Z

I have a Ford Fiesta 1996. The fuel usage seems to have increased recently. I broke down at traffic lights yesterday and the AA said that there is something wrong with the sensors and this is do to with engine management. The revs are always low, and there is oil in the petrol. He also said there was a problem with the starter motor but i have already fixed that. Can you tell me which sensors the problem would be with? what the problem might be? and how i might be able to fix it? Thank you very


... 2000 Ford Focus

2005 DODGE STRATUS 2.4L DOHC -X (problem-check engine light on-code:P0016-camshaft/crankshaft sensor) WHAT HAPPENED: TIMING BELT BROKE WHILE DRIVING UNDER 35 MPH. HAD A CHEAP MECHANIC FIX THE TIMING BELT. MECHANIC MENTIONED I WAS VERY LUCKY THAT SOMETHING DIDNT HAPPEN THAT COULD HAVE.(CANT RECALL WHAT DIDNT HAPPEN TO THE CAR THAT IF IT HAD HAPPENED THE TIMING BELT ISSUE COULD NOT BE FIXED.) AFTER THE WORK WAS DONE THE CHECK ENGINE LIGHT WAS ON. THE ONLY PROBLEM DURING DRIVING I NOTICE


I currently own an 03 sebring same engine that also had this problem. And this is a common issue on these cars / engines. P0016 is CAM/CRANK Correlation Error. Means they aren't in sync with each other. I resolved mine by simply replacing the plugs ... Dodge Stratus

Yesterday my engine light came on and I took it down to Autozone to get a read on the code. I got a code that indicated my O2 sensor bank 1 sensor 1 had a problem, heating circuit low or something like that. I looked it up and that should only cause problems such as bad fuel economy and emissions. Anyway, I went to start the van today and at first it turned over but wouldn't start. Tried again and it clicked several times but wouldn't turn over. Now I try and it clicks once and that's it. ARe th


I would say that the two problems are unrelated and are probably just unfortunate coincidence. The problem you are having now is an starting/charging problem and the problem shown on the scan is an emissions system problem. The first thing to do is t ... 2002 Mazda MPV

Hi, I live in Barbados and purchased a 2010 Isuzu Dmax 3L Turbo Diesel in June of 2010. I have had a problem with my steering making a knocking noise if the engine is off and i turn from side to side, it is also noticed when you are driving on a bumpy road and turn the steering, it feels like something is loose. My dealer is telling me that they are contacting Isuzu to fix the problem but it has now been over a year with no new news. Any advice on how to fix this would be great. Thanks


... Isuzu Rodeo

'03 ford E-150 - 4.2 engine... i'm getting check engine codes P1131 & P1151 have come up 3 times with in the last 30 days.. I have put in new air filter, i have sprayed cleaner on the mass flow sensor and i have replaced both front O2 sensors (front) and i still get these codes? it also says something about fuel metering?? can you please advise me what to do or look for, this Van has 153000 miles on it but it runs very good and i have never had any serious problems with it.... Thank you. MARTY


... Ford E-150

Had a diagnostic done and it read the code p0453 had a new fuel pump so the problem may involve the fuel pump if the evap is in the gas tank so i am trying to find out where the evap sensor is located is it in the fuel tank or is it in the engine somewhere. if its in the fuel tank i am covered for a year and can get it fixed cuz the shop apparently put it in wrong or something but if its in the engine i am screwed but need to know where the sensor is located so i know whether to bother fighting


The code discription is evaporative emission control system pressure sensor high. the sensor is located on the top side of the fuel tank. perhaps they did not connect it properly, kinked a hose or blocked the inlet port. ... Ford Expedition

Engine misfiring I have a Mitsubishi Space wagon GDI SE 1999 Model (7 Seater). Each time i start the engine and when about to move, it misfires as if there is something blocking the flow of fuel but i have taken it to a Mitsubishi garrage for diagnostic test. It was recorded that the exhaust is blocked and have melt the exhaust sensor. After changing the whole exhaust system and the sensor, the problem still persists. During the test, it was found out that the throtle body is Ok.But what could b


\015\012check for fuel filter block\015\012check for spark plugs or spark plugs wire\015\012some time the scond fuel pump got damige in this engine \015\012check f ... 1999 Mitsubishi Galant

1986 Mazda 626, I was driving on the freeway when i noticed my car was losing speed when i had my foot full blown on the pedal ( I had my headphones on. no stero). I had to pull over to the side of the road. as soon as my car stopped my engine shut off and that was it. I assumed it overheated since there was steam from the engine. that is one problem. the other problem we can figure out is something is draining the car battery. the altenator is brand new the starter is new. the only thing we are


1- For the overheat, remove the thermostat to run for a few days to see the problem come back. When the engine runs at iddle, press the upper hose connecting to the radiator to see there is a water flowing inside.\015\012a- IF there is then your wate ... 1986 Mazda 626 Coupe

I have a 98 Acura TL 3.2. The check engine light has been on for a while and one of the O2 sensors was on the diagnostic code. I opted out of replaceing it for a while and now I have a flashing check engine light and the car hesitates through excelleration. It also wants to stall out when the a/c is on, or when I come to a stop, unless I put the car in neutral. Can the O2 sensor cause this much of a problem? Or do I need to be looking for something else?


When O2 sensor is bad the check engine light coming on is a warning. If you leave it go the computer will go into "limp" mode till it is replaced. You have to give the computer time to recalibrate itself after replacing, up to 150 or so.... ... 1998 Acura TL
  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || www.carrestorationshop.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 3.8766 seconds