Having problems with your 1995 Volkswagen Golf ?

1995 immobiliser problem

\015 Hi\015\012My golf just did not start today, mid-day. The battery is charged, all the relevant LED's are brightly lit. After inserting the immobilser key, the LED security LED flashes quickly as it should, but when I turn the ignition this LED goes dead, until I let the ignition go to the off position.\015\012\015\012Nothing happens, except for a small clicking noise, coming from close to my fuse box.\015\012I would like to see what a 1995 vw golf mark1 immobiliser schematic looks like, where the wires go and all that, so that I can look at this problem. Can anybody assist?Thanks \015\012Rudolf\015
Posted / edited by AnonymousUser on : 15-01-2018

Answers :

Hi
\015\012
\015\012After some closer inspection, I found that somebody tampered with the startermotor's wires. They cut the 12V wire and stripped the other. So when you disable the immobiliser, and turn the ignition, the 12V that should be applied thorugh that wire is not present. Simple to fix, but flipping anoying!!!
\015\012
\015\012Thanks
\015\012
\015\012Rudolf
Repair Help & Product Troubleshooting for 1995 Volkswagen Golf

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

I own a 1999 TH Mitsubishi Magna 3.5 litre which turns over but refuses to start. The Roadside Mechanic initially diagnosed it as a fuel pump problem. When I had the car towed to the mechanic he said it was an Immobiliser problem. The car was then towed to a Mitsubishi dealer who apparently addressed the Immobiliser problem & now tell me it could be the BSM? The quoted price by Mitsubishi to rectify the Immobiliser issue was $230. Now they tell me that the BSM will be $500-700, and if that


Yes you are ! see another mechanic. if they can't determine the problem by testing, they are just parts changers and sellers. ... Mitsubishi Passenger

ELECTRICAL PROBLEM my truck runs fine now the bat gage is at 0 my oil gage is at high they were working fine i was hooking up a new stero looked up the gages for alt at 0 the oil was at high the heat was at normal the gas gage was at the proper level the only problem im having now is the battery gage and the oil gage the truck now runs with the neg cable off so alt problem is good any thoughts.


The prob seems like you have connected the power to your stero from the wrong place. You cut into live a wire for the power, this should be connected at the ACC on your fuse panel. Also make sure you stero has a good ground! Frankster016 ... 1989 Ford F 150

I have an private import MX5, Uk reg is "R" so model is approx 1995. 1.8 Engine with 6 speed box. It has been fitted with an immobiliser in UK. I found the immobiliser where it connects to car wiring. Intermittent problem - starter keeps running after ignition switch has been turned back from "Start" to "Run" position. Unable,so far, to decide whether problem is with ignition switch assembly or immobiliser. REQUIRE, post or download, wiring diagram with list of wire colours for this model.


Hi! Have you tried removing the positive battery connector of the car and letting it sit for atleast 5mins.? This can help on resetting the car's computer. Sometimes the car's computer needs to relearn itself and removing and reconnecting the battery ... Mazda MX-5 Miata

1982 elcamino I have teplaced fuel sending unit 0-90 it matched the original perfect I checked the ohms to be sure. ground wire is well grouned to the frame. I thought old sending unit was the problems so i put it back togher same problem gauge goes to empty with the key on.then I ordered a new gauge put it on same problem . Are the gauges set for only 0-90 like a sending unit? some tanks are 17-22 gallon.


No they are all the same normally ,i would check for a feed to the gauge first and if it has a feed then check at the tank ,it could have a broken wire somewhere or a corroded connection under the carpet somewhere ... Chevrolet El Camino

I have a problem filling my 2003 Ford focus gas tank. The pump keeps shutting off and I can only fill a little at a time. I had the car checked at STS Auto center in Island Park NY and the mechanic replaced the part (pro x x f 8 5 z 5 0 0 CA) Canister vent $ 159.95 and the problem still exists. I paid $ 222.00 for this repair that did not work. When I returned to the repair shop the mechanic put the car back on the lift and could not see anything wrong. He blew air in the tank and suggested


I have had the same problem a few times myself, usually just pulling the the pump out alittle stops the problem, its usually from the gas backing up in the line and not enough air coming out of the tank ... 2003 Ford Focus

The immobiliser light keeps flashing on my Renault scenic alize (99) dashboard and will not start. When I do turn the key the ABS light flashes. I have had an immobiliser problem previously 2 years ago when the air was damp but now its not now! I have checked the oil, steering and other fluid levels and they all appear well above the min level I do have a problem that there is a leak from the expansion tank but there is no visible sign of water leaking from the tank or pipes. Thank you


... 2000 Renault 181

My 1995 Ford Winstar Minivan has been experiencing a seriou problem as "sudden speed changes" for at least half a year. It becomes more and more serious now. Before, occasionally, wnen it stops and goes at traffic light, it's speed may dropped from 30 m/h to 0 within a couple of seconds as the speedometer showed that too. Now, this becomes pretty frequent while driving on the local roads and sometimes it may vibrates as it struggled within the speed range 0-40 m/h or so. Is this a problem of


If you can have the codes read to see what they are this will help diagnose the problem,auto zone can do this for free,but meanwhile check that grounds on the frame,body,and engine,to the battery to make sure there is not a bad connection,and check ... Ford Windstar

Car came in no start-doa. replaced distributor pick up assembly. car ran but hesitated between 50-60 mph. replaced wires plugs,cap,rotor button, air filter. car runs, after about 4-5 min. driving car shuts down no throttle. let sit a few seconds, car starts and repeats problem. before tune-up pcm threw a mis-fire cyl#1,cleared code. no mis-fire code no hesitation just shut down problem with no engine lite. datastream shows cyl#1 0 misfire,cyl#2 0, cyl#4,5 &6 show high misfire rate. not famil


Have you replaced the fuel filter? what is the fuel pressure?, this sounds like a loss of fuel pressure issue, that would account for the miss fire codes, to check fuel pressure look at the top of the engine, in the fuel supply pipe that plugs to the ... Chrysler Cirrus

The remote does nothing to the car. It does not unlock or activate the car. I removed the immobiliser and now the car is just swinging but no firing. I believe that the fuel is still blocked. How do I overcome the immobiliser problem or the fuel line problem. THanks


First try replacing the battery in the remote. if that does not work you will probally have to bring to dealer to have alarm either bypassed or replaced. ... Hyundai Motor 1999 Elantra

03 gmc envoy with 5.3 140000 miles. Oil pressure reading fluxuates between 0 and 40. When problem first started pressure read 80. When vehicle was new it stayed at midpoint (40) vehicle has plenty of oil. if you rev engine or increase rpms it goes to 0 and stayes there. let off and it jumps around like it did when started (0 to 40). No engine pecks while running. Display indicates low oil pressure and stop engine. orange light (check gages) comes on when at 0. any ideas. Service engine has not c


There may be a loose wire or the gauge or sending unit may be going bad. The first thing I would do is to hook up a temporary oil pressure gauge, not using the old one at all. With this watch gauge while driving and see what readings you get. If the ... 2003 GMC Envoy Xl

Battery dead, or starter problem? My 1992 381i won't start. The battery has at least some juice in it (I can turn the headlights and interior lights on). But the digital clock has re-set to 0:00, suggesting there could be a battery problem. When I try to start, it won't turn over. After turning the key to "start" once or twice, I receive a rapid clicking sound. I tried to jump the car, but that had no effect. Don't know whether this is a starter problem, or a battery problem. Any thoughts?


It is most likely a flat or dead battery but first check the battery terminals are clean and firmly attached.\015\012If all above checks ok replace the battery.\015\012\015\012There are several reasons why an attempted jump start m ... 1992 BMW 3 Series

Immobiliser problems hi. i have a 1995 nissan sentra 1.4 with a factory fitted immobiliser. it suddenly gave in. i can hear 1 of the relays arcking... do you perhaps have a solution of how i can replace the relay on the curcuit board or where i can replace the immobiliser or how i can cut out (bridge) the relay


... 1995 Nissan Sentra

I have a 1999 chrysler sebring coupe with a 2.5 v6 engine.My problem is the car idles rough and misses at low rpm.But it runs good on the road no problems. When i let off the gas like going down a hill or going to stop at a stop light the rpm's drop to 0 and dies.The car starts back up ok and i can drive off ok.It justs stalls when i going to stop.Other than that it runs fine.I just put a new distributor on it today and it did nothing to help.Can you solve my problem please.


... 1999 Chrysler Sebring

Hey again my parents have another question regarding their 1989 4 door toyota corolla .. The immobiliser isn't engaging as it should when he puts the immobiliser in the hole .. How does he take the immobiliser out so they don't have this problem


Is it a factory system or added on? ... Cars & Trucks

When I drive for about 15-20 miles, the speedometer 0-outs and I have no acceleration. The "check engine" light starts flashing. However, the motor does not die. After 10-20 secs., the speedometer starts working and the motor is once again engaged. I replaced the speed sensor. The problem continued. I used an od-2 and the code came back as a defective EGR valve. I replaced that and it seemed like that would solve the problem. However, it did not. Same problem. Even though the "check engine" lig


Check the battery connections on the positive post. I have a 96 Caddilac Deville and had simuliar issues. On alot if GM cars a dual booted connectors are installed on the positive/red side of the battery. Over time and battery replacements the connec ... 1990 Oldsmobile Cutlass Calais

97 gmc suburban, no start, has spark and fuel. no codes. scanner shows no problem, except cam ******=0 knock ******=0 and spark ******=0 doesnt show inj. pw. leaning towards pcm??any help would be great


... 1997 GMC Suburban

Hello I have a 2002 dodge durango. 4.7 L Problem is po138 problem is i have no power going to either 0 2 senor. This system has only 2 o2 . not 4 my problem is my alldat info has the wrong wireing diagrams. they show in the pdc box a o2 heater relay, and a u fuse. i have empty pin cavitys. i have allway know chryler to power the o2 heater throught the asd relay with the coils and injectors. need to get a diagram or answer to where it get its power from thank you


Your best bet for a visual of the wiring diagrams is to buy a Haynes book for your truck at Autozone,they have a pretty complete set in the back of every book.$20.00 ... 2002 Dodge Durango

Hi,immobiliser problem?battery went flat,,managed to disable alarm on the fob,recharged battery,put new batterys in fob,ok for 2 days,fine in morning wouldnt immobilise in afternoon,put good second battery on,fob wont immobilise but have power?is it auto electrician time? thanks


Hi it sounds like you have done everything you can do, it now looks like your going to need to get the immobilizer reset, this can be done at most garages but its best if you shop around to see the best price you can get as its not cheap. ... 1996 Jeep Grand Cherokee

My 1998 Olds Bravada has violent shaking at 0-30 mph with no shifting of the trasmission beyond 30 mph. RPMs up to 2100 after 30 MPH. After 30 MPH and approximately 25% of the time I can manual shift into neutral and then back to drive and the shaking will stop. Also when slowing to a stop, sometimes you can feel a bang of the downshift. When gradually accelerating everytime, the problem persists. Bravada was running fine with no problems, and just one day all of a sudden, this problem occu


... 1998 Oldsmobile Bravada

1997 Kia Sportage Immobiliser Problems


The code is the last 4 didgets of your chassis no ... 1998 Kia Sportage

1990 corvette tachometer problem, when the key is turned on the tach needle moves from slightly below 0 up to 0 but does nothing more when the engine is started and revved up


... 1990 Chevrolet Corvette

Problem immobiliser AutoWatch 629Ti


... Cars & Trucks

Today my EPC light came on during driving, the engine "lowered" in rpm, I realeased the gas and the light came off. What is the problem? I noticed that I have about 0,4 liter to much oil in, could this be the problem? Best regards LP.


It is a problem with engine oil level. This can affect EPC light. NEVER you must fill up engine oil above the "max" mark of the oil dipstick !!! If oil level is above "max" there is risk of damage to Three Way Catalitic Converter !!! You must bri ... 2000 Audi A4

Cannot start the vehicle, immobiliser red light on dash board gone off, power seems compltly off, believe to be a problm with th immobiliser, as the battery is bran new, and the keyfobs are good. how can i check and make sure what is the problem


Have the same problem battery new but it will not start ... 1996 Jeep Grand Cherokee

Hello, I have got an annoying problem with the odometer of my car (caprice classic station, Year of building 1991, motor code "E" 5,0 l). It became necessary to replace the motor which "died". After the successful repair the follwing problem shows: The speedometer works compeltely correct. The odometer does not work below a speed of 70 mph. Beyond this speed it is working, but, to my opinion, shows a mileage 20 % below the real mileage travelled. This is equakl for the odometer total as for the


... Chevrolet Caprice Classic
  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || www.carrestorationshop.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 1.4090 seconds