Having problems with your 1992 Daihatsu Charade ?

Can anyone possibly help with a non start issue on a daihatsu copen, fuse 15 in fuse box blows, have no idea where it goes, gussing it goes to PCM but would like this verified and if so which pin on PCM, vehicle does not start, cranks ok. 10 amp fuse. 2005 Model year 600cc

Posted / edited by AnonymousUser on : 15-01-2018

Answers :

You need to get the ecu read !
\015\012get a scan tool from ebay saves you a lot of money!!!
Repair Help & Product Troubleshooting for 1992 Daihatsu Charade

Tips for a great answer:

- Provide details, support with references or personal experience .
- If you need clarification, ask it in the comment box .
- It's 100% free, no registration required.

Suggested Questions/Answers :

Can anyone possibly help with a non start issue on a daihatsu copen, fuse 15 in fuse box blows, have no idea where it goes, gussing it goes to PCM but would like this verified and if so which pin on PCM, vehicle does not start, cranks ok. 10 amp fuse. 2005 Model year 600cc


You need to get the ecu read !\015\012get a scan tool from ebay saves you a lot of money!!! ... 1992 Daihatsu Charade

2001 Lincoln LS V6. Had the fuel pumps replaced about 3 months ago. Now the power to fuel pump "comes and goes" (I have the back seat out and pump covers off so I can hear). The fuse in the trunk distribution box (fuel pump 15 amp) has blown twice but hasn't happened since. The vehicle will start fine when cold, when it is warmed up, seems like the pumps don't get power. When it won't start, I checked and there is no power to the fuel pump (all fuses and relays are good). Any suggestions would b


... 2001 Lincoln LS

I started my vehicle (2000 Honda Passport 4WD EX 3.2L V6) and started to drive when the engine cut off, but left all electrical on...when i tried to restart, it would turn and turn, but not crank...certainly didn't sound like anything mechanical, so the first thought was electrical; therefore, i checked fuses...i noticed the ECM fuse was blown...i knew there had to be a reason the fuse blew, so i replaced it and tried starting the vehicle again...started like a champ as usual, but soon cut off a


... 2000 Honda Passport

1990 model f-350 5.8 running fine, but knocking in the lower end.replaced long block. set timing to 10deg. btdc w/ spout conn. removed. vehicle runs good, but soon timing goes to [email protected] dtc 18 present. check spout circuit for open or short to grd or 12v. w/ 60 pin breakout box. circuit checks good. replace module and stator,no effect. replace pcm w/ reman unit, no effect. try map sensor, tp sensor, ect and act sensors as well, with no effect. when started cold vehicle runs correctly,idles


Are you sure the hormonic balancer is not slipping. The outer ring is held on with a rubber spacer that absords vibration. If this is the case you will never get the timing right. ... Ford F-350

I am having problem figuring out what went wrong with my 95 4runner. i was driving and my vehicle shut off and the engine light came on. i had found the thick black and red wire that splits to the igniter 201 and im pretty sure the noise capacitor, aswell as the black and blue wire that goes to the ignitor 201 had fell down and rubbed on a belt witch partally shredded them. i tapped the wires up and replaced the AM2 30A fuse that had fried. the engine sounds like it is about to start but just wo


Without having my head under the bonnet to see the problem i couldnt advise ,please ask a local mechanic to have a look and no doubt he will have it running in a matter of minutes ... 1995 Toyota 4Runner

Blower motor won't turn on on all settings. I tested the switch and it works. I found there is no power to the two fuses in the fuse box inside the vehicle. The vehicle has an after market alarm with a remote start. When the remote start is turned on the blower motor works. Also the airconditioning switch does not work. It seems like the whole system does not have power from the fuse box. Checked all the fuses with the blower motor and AC system and they are good.


... 2000 Nissan Xterra

2007 Pontiac Torrent would not start. Checked fuses and only found the blower motor fuse blown. Charged the battery and it started. After starting I noticed the gages all stopped working and the radio turns on but no sound, so I shut the vehicle off. Tried to start later after checking all fuses again, and nothing. Have not replaced the blower fuse but checked with a meter and found power on one side of the fuse block and the other side goes to ground. What's up?


... 2006 Pontiac Torrent

I HAVE POWER THROUGH THE CRANK FUSE, TO THE PCM AT PIN 76 (12VOLTS) when in the crank postion. PIN 23 ISNT SENDING A GROUND TO THE START RELAY. IF I GROUND IT THE ENGINE WILL CRANK. I HAVE CHECKED ALL HOTS AND GROUNDS AT THE PCM AND ENGINE BLOCK. I HAVE TRIED ANOTHER PCM. FUSES AND RELAY HAVE BEEN TESTED. NEED HELP..


... 2002 Chevrolet Venture Passanger

1996 Chrysler Voyager 3,3 I think PCM is broken. I measured that 3 and 6 cylinders pin(2) are connecting to ground pin(10). When I cut that wire (3 and 6 cyl.) which goes from PCM to coil engine will start with 4 cylinders but when I connect that wire (that I cut before) the engine won't start at all. What's the problem?What's your problem?


... 1999 Chrysler Town & Country

I think PCM is broken. I measured that 3 and 6 cylinders pin(2) are connecting to ground pin(10). When I cut that wire (3 and 6 cyl.) which goes from PCM to coil engine will start with 4 cylinders but when I connect that wire (that I cut before) the engine won't start at all. What's the problem?


The chances of the PCM being defective or slim to nearly none. ... 1996 Chrysler Town & Country

I have a 1998 Honda CIVIC - Auto trans. Its speedometer has started to behave erratically. The speedometer does not show any movement when the vehicle is going up to 25-30 MPH. Then all of a sudden it momentarily kicks on - goes to about 60 MPH reading and then goes to zero. It kicks on off and on while driving. I checked the fuses. Number 15 fuse was blown. I changed it and the sppedometer worked fine for a few minutes. It again started the same erratic working after a few minutes. I will appre


Check your speedometer cable it runs from your transmission to your speedometer it is what determines your speed if that cable is loose from your tanny then push it back in i hope this helps ... 1998 Honda Civic

Vehicle cranks but does not start have replaced crank sensors have replaced cam sensor and PCM only two of my coils fire u can use one of the working coils to check for spark at other coils plugs and there is none...wen starting the vehicle it sounds like its out of time sometimes and others it spens over fine....i am getting fuel to cylinder jus not spark to all cylinders.....at times vehicle will start and run fine for about 1 minute then die after that it wont restart.....can u please help me


Sounds like u need two coils ... 1995 Nissan Maxima

2003 VOLKSWAGEN JETTA TDI ENGINE ACTS LIKE IT'S FLOODED WHEN TRYING TO START. ONCE STARTED SMOKES A LOT AT FIRST, THEN CLEARS UP. ROUGH IDLE JUST AFTER STARTING, THEN RUNS FINE. COULD BE LACKING SOME POWER. SERVICE TECH SAID TIMING BELT SHOULD STILL BE GOOD - VEHICLE HAS 75,000 MILES ON - BELT SHOULD BE GOOD TILL 100K ON THIS YEAR VEHICLE. HEAT COIL LIGHT DOES COME ON WHEN STARTING, THEN GOES OFF - SEEMS NORMAL.


... 2003 Volkswagen Jetta TDI

Driving 65 on highway. Tach & speedometer (ie 2whole dash) goes dead along with vehicle. Like it was shut off at the switch. (It wasn't!). Pulled over to the shoulder. Tried to start it. It sounded like a dead battery where the starter would not even engage. Made a few phone calls. Opened hood and checked the serpentine belt. Tried to start it again, bingo! Drove 35 more miles, no problem. Got gas. Started fine. Drove home. Still runs good, starts fine. Help!


Check the battery terminals and body grounds. Also check the big post on the starter and the ground cable where it attaches to the engine block. ... 2002 Ford Explorer Sport Trac

2001 gmc safari, cranks but no start. Fuel pressure good, has spark, no codes, no engine light. Vehicle was running fine then shutdown. Will not run on starting fluid. Tried PCM from sister vehicle, still will not start even with security code programmed. Has TPS signal. Battery voltage good. All fuses ok. Fuel pump relay ok. Has voltage to crank sensor. Need help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


... 2001 GMC Safari

2001 gmc safari, cranks but no start. Fuel pressure good, has spark, no codes, no engine light. Vehicle was running fine then shutdown. Will not run on starting fluid. Tried PCM from sister vehicle, still will not start even with security code programmed. Has TPS signal. Battery voltage good. All fuses ok. Fuel pump relay ok. Has voltage to crank sensor. Need help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


... 2001 GMC Safari

2001 tahoe - dash display - including speedometer, tachometer, gear display (P-R-N-D-L1-L2) along with fuel gauge do not work once i start the vehicle. i've replaced a 10amp fuse by the driver's side door but to no avail. the displays appear to work prior to turning over or starting the vehicle - but once i start it - the display goes dead and is non-responsive. any ideas?


Many of the GM trucks have a problem with the instrument cluster,there is a active recall on many of the trucks but i am afraid that yours might be to old, we just replaced a cluster this week in a 2002 tahoe and it just mis ... 2001 Chevrolet Tahoe

1999 chrysler 300m 3.5 high output engine light comes on and then car dies but will start right back but then it start bucking like its short on fuel and after 2 or 3 times starting the vehicle the light goes out But you can still feel a little bucking going on seems like when hot it tends to buck more, but is dangerous when in traffic


Could be a plugged fuel filter or a faulty camshaft position sensor. Both of these can cause this type of reaction. Even a faulty egr or throttle position sensor can cause this. The best bet would be first to change fuel filter, then have a diagnosti ... 1999 Chrysler 300M

98 Ford Ranger 3.0L suddenly stopped running as I pulled into the parking lot at work. Motor cranked but would not fire. It was raining so I pushed it into a parking spot and came back later with a multimeter to check fuses. #6 in the box under the hood was blown (20A mini fuse labled for Powertrain Control Module per manual should be 10A). I replaced the fuse with another 20A which also blew. I tried a 25A and the vehicle started. I started home and engine stopped after a couple of miles. PCM f


... 1999 Mercury Cougar

My 1998 Ford Contour will either start or it wont, when it does start it does so just fine, but sometimes it wont prime (it wont make that short whirring sound before you start the engine) and wont start, it goes like it will start, but then doesnt. Also it seems to want to die at an idle when I let it sit for too long after I first start it. When I drive it it runs fine, doesnt putter, or stall or shut off. The problem is simply when I try to start my car. I had fuses checked everywhere, cable


You might want to change the fuel pump Relay. You seem to know when it is getting fuel and when it does not. It is a lot easier to change a Relay than misdiagnose a bad pump. There are several signals which combine to make all the terminals on the ... 1998 Ford Contour

I have a 2002 suzuki xl-7 that keeps dying. when i does ses light flickers then goes completely out. no codes. as soon as i plug an obd scanner ses light comes on as if the vehicle got ecm signal again. ses goes out as normal when you start the car and vehicle runs perfect no codes or anything as long as i leave a scanner attached. I suspected computer. computer has all power and grounds so i'm stumped. checked things like maf map cmp ckp all ok


... 2002 Suzuki XL-7

03 gmc envoy with 5.3 140000 miles. Oil pressure reading fluxuates between 0 and 40. When problem first started pressure read 80. When vehicle was new it stayed at midpoint (40) vehicle has plenty of oil. if you rev engine or increase rpms it goes to 0 and stayes there. let off and it jumps around like it did when started (0 to 40). No engine pecks while running. Display indicates low oil pressure and stop engine. orange light (check gages) comes on when at 0. any ideas. Service engine has not c


There may be a loose wire or the gauge or sending unit may be going bad. The first thing I would do is to hook up a temporary oil pressure gauge, not using the old one at all. With this watch gauge while driving and see what readings you get. If the ... 2003 GMC Envoy Xl

2001 Ford Expedition dome lights, wippers and windows dont work. Live in Cali water is not the problem. One day my husband went to start the vehicle and it would not work. I went online to see how I could help him, and I asked him to put it in neutral and turn it on like someone had posted. Now the vehicle starts on park with no problem but now the windows wont go down, the dome lights dont turn on and the windshield wippers dont work. He has checked all the fuses as stated on similar postings a


I would say you sound smarter,than most of the lost soles on here,with vehicle issues.\015\012Have him check out the transmission selector switch,mounted on the side of the trans just above the oil pan,I believe on the driver side.\015\01 ... 2001 Ford Expedition

I have a 1994 jeep grand cherokee. my only problem is that theres a continuous beep that will not go off...it starts out like the "ding ding ding" you hear when the key is in the ignition and the drivers side door is open, but then it just turns into one long beep that never goes off and it happens everytime. i dont know if its wireing or a fuse problem. i would just like to know where to start looking. please help i just cant stand it anymore...even the music wont drown out that annoying beep


Find out where the noise is coming from. From your description, it sounds like the key warning buzzer is being activated when it should not be. A quick fix for this is to disconnect the buzzer. (the switch that turns it on is in the steering column a ... 1994 Jeep Grand Cherokee

Hi. My chevy aveo its driving me nuts! But i love the car! The dashboard lights started going on and off. And now they are completly off. The radio still work and the light on the midle work. Verified all fuses. Now battery light is on! Changed battery, changed alternator twice, verified line that goes from alternator to fuse box and its working. Have any advice???


When you have this problem ?\015\012When you drive fast or slow?\015\012When is cold,rainy...etc ? ... 2005 Chevrolet Aveo
  • Start your question with What, Why, How, When, etc. and end with a "?"
  • Be clear and specific
  • Use proper spelling and grammar
all rights reserved to the respective owners || www.carrestorationshop.com || Terms of Use || Contact || Privacy Policy
Load time: 3.9119 seconds